Tento recept som chcela už veľmi dávno vyskúšať. Je to veľmi rýchla tortička, ktorá sa pečie v parnom kúpeli. Sama som bola prekvapená, aká je rýchla a lahodná.
Použila som na ňu horkú čokoládu s vysokým podielom kakaa (až 92%), preto som do nej musela pridať brezový cukor. Ak však použijete obyčajnú varovú, nebude ju potrebné dosládzať. Bola hotová skutočne rýchlo, a jediné, čo nám k nej chýbalo bola vanilková zmrzlina 🙂
Čokoládová torta bez múky
Serves: 8
Cooking Time: 45 min
Ingredients
8 vajec
450 g čokolády na varenie
260 g masla
2 PL brezového cukru (iba pre tých, ktorí majú radi sladšie)
bobuľové ovocie na ozdobenie
Instructions
1
Rúru si predhrejeme na 150 stupňov.
2
Malú (cca 20 cm v priemere) formu na tortu si vymastíme olejom, a na spodok uložíme papier na pečenie. Obalíme ju celú alobalom tak, aby sme uzatvorili hlavne spodok.
3
Maslo a čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.
4
Dobre premiešame, a necháme vychladnúť.
5
Medzitým si vymiešame vyjcia spolu s cukrom (ak ho použijete) do peninsta.
6
Vychladnutú čokoládovú zmes postupne primiešavame do vajec, až nám vznikne hustejšie cesto.
7
Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy, ktorú celú vložíme do väčšej uzatvorenej tortovej formy a do nej vlejeme vriacu vodu. Buďte veľmi opatrní, aby voda nepretiekla do malej formy, v ktorej je cesto.
8
Tortičku pečieme cca 20-25 minút.
9
Po upečení tortu necháme vychladnúť, a vyberieme z formy. Ak by tuho držala, je dobré ju uvoľniť po krajoch nožíkom namočeným v horúcej vode.
10
Podávame s bobuľovým ovocím, alebo vanilkovou zmrzlinou.
11
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Tortičku príliš neprepečte, lebo bude suchá. Je lepšie ju vybrať aj skôr, cca po 20 minútach ak je na povrchu už upečená krusta. V teplom kúpeli sa torta ešte mimo rúru troška dopečie.