Príprava 4 porcií vám zaberie 1,5 hodiny.
Suroviny:
500 g na kocky nakrájaných kuracích pŕs 1 PL strúhaného čerstvého zázvoru 1 PL pretlačeného cesnaku 0,5 PL kurkumy 1 ČL himalájskej soli 1 biely smotanový jogurt (125 g) šťava z jedného citrónu kokosový olej 1 PL rasce 1 cibuľa 1 PL červenej mletej papriky 1 PL chilli 1 PL garam masala 1 PL mletého koriandra 1 malý paradajkový pretlak 400 ml kokosového mlieka hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate uvarená ryža basmati
Postup:
Nakrájané kuracie prsia zmiešame vo väčšej miske so zázvorom, cesnakom, kurkumou, soľou a smotanovým jogurtom. Pridáme citrónovú šťavu, poriadne premiešame, prikryjeme a necháme v chladničke hodinu marinovať. Na rozpálenom kokosovom oleji si opražíme rascu s cibuľou do skolvita. Postupne pridáme červenú papriku, chilli, garam masalu a mletý koriander. Pražíme cca minútu na miernom ohni aby sa vôňa pekne rozvinula. Pridáme marinádu aj s kuraťom a pražíme domäkka. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame, dolejeme kokosové mlieko a necháme všetko prevrieť približne 2 minúty. Kuraciu zmes servírujeme na uvarenej basmati ryži s nasekanou čerstvou koriandrovou vňaťou. Dobrú chuť s yedlom!
Rada na záver: Ak nemáte garam masalu, nevadí. Môžete si ju pripraviť z týchto korenín: 3 diely mletého koriandra, 3 diely rímskej mletej rasce, 3 diely mletého kardamónu, 2 diely mletého čierneho korenia, 1 diel mletého klinčeka, 1 diel mletého muškátového orecha, 1 diel mletej škorice.