Fritatky sú veľmi jednoduché a rýchle jedlo. Ak sú z korenistej tekvice hokkaido, máte zaručenú skvelú večeru.
Fritatky som už robila z kadečoho. Spomínam si na svoje prvé, cukinové, ktoré robievala moja teta v Banskej Štiavnici, bolo v nich toľko cesnaku, že sme mali o dobrú imunitu a šakalí dych postarané na dosť dlho 🙂
Nuž a tak som si povedala, že pokiaľ sa dajú robiť z cukiny, alebo z mrkvy, dajú sa robiť aj z hokkaido. Navyše sme si k nim dali aj výborný kôprový dip, ktorý je skvelou náhradou majonézy.
Fritatky z tekvice hokkaido
Serves: 8
Cooking Time: 45 min
Ingredients
Fritatky:
6 PL nahrubo nastrúhanej tekvice hokkaido
2 vajcia
1 PL tapiokovej múky
1 PL pohánkovej múky
soľ
tymián
mleté čierne korenie
strúčik cesnaku
kokosový olej
Dip:
1 biely probiotický jogurt
1 PL sekaného kôpru
1 ČL citrónovej šťavy
štipka soli
Instructions
1
Tekvicu, vajcia, a múky vymiešame spolu do pevnej kaše.
2
Osolíme a okorením dľa chuti a pridáme tymián. Dobre premiešame.
3
Fritatky pražíme na panvici na lievance na kokosovom oleji z oboch strán do zlata.
4
Dip si pripravíme zmiešaním jogurtu, kôpru, citrónovej šťavy a soli.
5
Keď sú fritatky hotové, podávame s dipom, alebo čerstvou zeleninou.
6
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Tieto fritatky sa výborne hodia aj ako príloha napr. k rybe.