top of page

Fritatky z tekvice hokkaido

Fritatky sú veľmi jednoduché a rýchle jedlo. Ak sú z korenistej tekvice hokkaido, máte zaručenú skvelú večeru.


Fritatky som už robila z kadečoho. Spomínam si na svoje prvé, cukinové, ktoré robievala moja teta v Banskej Štiavnici, bolo v nich toľko cesnaku, že sme mali o dobrú imunitu a šakalí dych postarané na dosť dlho 🙂

Nuž a tak som si povedala, že pokiaľ sa dajú robiť z cukiny, alebo z mrkvy, dajú sa robiť aj z hokkaido. Navyše sme si k nim dali aj výborný kôprový dip, ktorý je skvelou náhradou majonézy.

Fritatky z tekvice hokkaido

Serves: 8

Cooking Time: 45 min

Ingredients

  1. Fritatky:

  2. 6 PL nahrubo nastrúhanej tekvice hokkaido

  3. 2 vajcia

  4. 1 PL tapiokovej múky

  5. 1 PL pohánkovej múky

  6. soľ

  7. tymián

  8. mleté čierne korenie

  9. strúčik cesnaku

  10. kokosový olej

  11. Dip:

  12. 1 biely probiotický jogurt

  13. 1 PL sekaného kôpru

  14. 1 ČL citrónovej šťavy

  15. štipka soli

Instructions

1

Tekvicu, vajcia, a múky vymiešame spolu do pevnej kaše.

2

Osolíme a okorením dľa chuti a pridáme tymián. Dobre premiešame.

3

Fritatky pražíme na panvici na lievance na kokosovom oleji z oboch strán do zlata.

4

Dip si pripravíme zmiešaním jogurtu, kôpru, citrónovej šťavy a soli.

5

Keď sú fritatky hotové, podávame s dipom, alebo čerstvou zeleninou.

6

Dobrú chuť s yedlom!

Notes

Tieto fritatky sa výborne hodia aj ako príloha napr. k rybe.

bottom of page