top of page

Fusilli tricolore

Niet nad rýchle cestovinové recepty. Tento je jedným z nich. A stačia vám na neho iba 4 ingrediencie!


Inšpiráciou na tento recept mi boli podobné špagety z programu “S Italem v kuchyni”. Mám rada rýchle cestovinové recepty, pretože ma častokrát zachránia pred tým, aby som v zúfalstve obmedzeného času na varenie siahla po niečom polotovarovom (no pfuj!). A je to aj pre to, že “pastu” moje detváky milujú v akejkoľvek forme.

Tieto fusilli sú oslavou talianskej kuchyne. Doslova. Sú v národných farbách Talianska a keď si k nim nasrvírujete ľahké biele vínko, alebo “prosečko”, budete sa cítiť akoby ste boli v Toskánsku 🙂

Fusilli tricolore

Serves: 4

Cooking Time: 15 min

Ingredients

  1. Balíček vaječných cestovín fusilli (alebo čerstvých cestovín fusilli)

  2. 2 strúčiky cesnaku

  3. Olivový olej

  4. Soľ

  5. Sušené paradajky

  6. Mozarella bufalla

  7. Hrsť čerstvých špenátových listov

  8. Grana padano alebo iný syr parmezánoveho typu

  9. Bazalka na zdobenie

Instructions

1

Fusilli si uvaríme v osolenej vode s kvapkou olivového oleja podľa návodu.

2

Na rozpálenom olivovom oleji (na varenie) si osmahneme nadrobno nasekaný cesnak a nadrobno nasekané sušené paradajky a restujeme cca minútku.

3

Pridáme špenátové listy, posolíme a rýchlo špenát iba sparíme.

4

Vmiešame uvarené fusilli a ešte minútku - dve restujeme, aby sa chute spojili.

5

Odstavíme z ohňa, servírujeme do hlbokých tanierov, a navrch tesne pred konzumáciou rozložíme mozzarellu a bazalku a posypeme najemno nastrúhaným parmezánom.

6

Dobrú chuť s yedlom!

Notes

Množstvo jednotlivých ingrediencií naschvál neuvádzam, pretože každý si zvolí hustotu podľa svojej vlastnej chuti.

Comments


bottom of page