Môj tatino zvykne poďakovať za jedlo mamine vtipným spôsobom. Keď mu veľmi chutí povie že to bolo tak výborné ako zo závodnej jedálne 🙂 Myslí to vážne, pretože tam, kde chodí na obedy, varia naozaj skvele. A jedno z týchto skvelých jedál je aj granadír, alebo aj granatiersky pochod.
Neviem síce odkiaľ pochádza názov tohto jedla, viem však, že som sa mu ako malá oblúkom vyhýbala. V škole to bola mazľavá hmota bez chuti, a preto som ho hejtovala aj doma. Avšak postupne som mu prišla na chuť, a teraz si ho celkom doma šmakujeme. Je to jedlo rýchlo pripravené, lacné, vegetariánske, a hlavne keď sa ho uvarí veľa, nevadí. Vždy sa zje. Najlepšie je s kyslou uhorkou, alebo nakladanou cviklou. Dokonca sa dá použiť aj ako príloha k mäsu – fantázii sa prosto medze nekladú.
Granadír lepší ako zo závodnej jedálne
Serves: 8
Cooking Time: 30 min
Ingredients
250 g vaječných cestovín fliačky
500 g zemiakov
2 PL bravčovej masti alebo kokosového oleja
1 veľká cibuľa
mletá červená paprika
soľ
olivový olej
Instructions
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.
2
V druhom hrnci dáme zovrieť vodu na fliačky, ktoré v nej varíme osolené s pár kvapkami olivového oleja.
3
Počas varenia zemiakov a fliačkov si nakrájame nadrobno cibuľu, ktorú speníme na masti, alebo oleji.
4
Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme ich a pridáme opekať na cibuľu.
5
Zmes posolíme, popaprikujeme a na záver pridáme uvarené a zliate fliačky.
6
Poriadne premiešame a dochutíme podľa nálady.
7
Podávame s kyslou uhorkou, červenou repou alebo čalamádou.
8
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Na to, aby bol granadír šťavnatý potrebujete dosť oleja alebo masti a tiež nešetrite cibuľou 🙂
Comments