top of page

Granadír lepší ako zo závodnej jedálne

Môj tatino zvykne poďakovať za jedlo mamine vtipným spôsobom. Keď mu veľmi chutí povie že to bolo tak výborné ako zo závodnej jedálne 🙂 Myslí to vážne, pretože tam, kde chodí na obedy, varia naozaj skvele. A jedno z týchto skvelých jedál je aj granadír, alebo aj granatiersky pochod.


Neviem síce odkiaľ pochádza názov tohto jedla, viem však, že som sa mu ako malá oblúkom vyhýbala. V škole to bola mazľavá hmota bez chuti, a preto som ho hejtovala aj doma. Avšak postupne som mu prišla na chuť, a teraz si ho celkom doma šmakujeme. Je to jedlo rýchlo pripravené, lacné, vegetariánske, a hlavne keď sa ho uvarí veľa, nevadí. Vždy sa zje. Najlepšie je s kyslou uhorkou, alebo nakladanou cviklou. Dokonca sa dá použiť aj ako príloha k mäsu – fantázii sa prosto medze nekladú.

Granadír lepší ako zo závodnej jedálne

Serves: 8

Cooking Time: 30 min

Ingredients

  1. 250 g vaječných cestovín fliačky

  2. 500 g zemiakov

  3. 2 PL bravčovej masti alebo kokosového oleja

  4. 1 veľká cibuľa

  5. mletá červená paprika

  6. soľ

  7. olivový olej

Instructions

1

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.

2

V druhom hrnci dáme zovrieť vodu na fliačky, ktoré v nej varíme osolené s pár kvapkami olivového oleja.

3

Počas varenia zemiakov a fliačkov si nakrájame nadrobno cibuľu, ktorú speníme na masti, alebo oleji.

4

Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme ich a pridáme opekať na cibuľu.

5

Zmes posolíme, popaprikujeme a na záver pridáme uvarené a zliate fliačky.

6

Poriadne premiešame a dochutíme podľa nálady.

7

Podávame s kyslou uhorkou, červenou repou alebo čalamádou.

8

Dobrú chuť s yedlom!

Notes

Na to, aby bol granadír šťavnatý potrebujete dosť oleja alebo masti a tiež nešetrite cibuľou 🙂

Comments


bottom of page