top of page

Hovädzie hašé ako od mamičky

Moja mama je majsterka v spracovaní “zbytkov”. Keď jej ostane dusené mäso na šťave, spraví guláš. Keď jej ostane ryža, spraví neskutočné rizoto. A keď jej ostane varené hovädzie z polievky, spraví hašé. Nech sa páči, pripravte si ho tiež, a ja vám garantujem, že vaši blízki ho už inak nebudú chcieť jesť.


Keď sa povie mleté mäso, väčšina z nás asi nemá pozitívne asociácie. Buď si spomenieme na niečo, čo okolo mäsa ani nešlo, alebo na Jamieho, ktorý hejtoval reťazec rýchleho občerstvenia za jeho nízku kvalitu surovín a prípravu. Mleté mäso navyše nemusia byť  iba guličky Kottbular, či hambáč. Tento recept je rýchly, chutný a veľmi praktický, lebo ho môžete pripraviť aj z bravčového alebo hydinového mäska, ktoré vám ostane napríklad z polievky. Ako príloha je najlepšia zemiaková kaša, alebo šťuchané zemiaky. Nezabudnite na kyslú uhorku, alebo nakladanú cviklu.

Hovädzie hašé ako od mamičky

Serves: 4

Cooking Time: 10 min

Ingredients

  1. 300 g uvareného mäsa, ktoré pomelieme (ideálne hovädzie)

  2. 1 veľká červená cibuľa

  3. 2-3 vajcia

  4. 2 PL petržlenovej vňate

  5. soľ

  6. korenie

  7. bravčová masť

Instructions

1

Uvarené mäso pomelieme buď v mlynčeku na mäso, alebo vo food procesore.

2

Na tuku speníme najmeno nakrájanú cibuľku a opečieme do sklovita.

3

Pridáme pomleté mäsko a jemne opekáme 5-7 minút.

4

Do zmesi rozklepneme 2-3 vajíčka podľa veľlkosti.

5

Opätovne opekáme, pokiaľ nemáme konzistenciu praženice.

6

Na konci posolíme, okoreníme podľa chuti, a prídáme nasekanú petržlenovú vňať.

7

Dobrú chuť s yedlom!

Comments


bottom of page