Moja mama je majsterka v spracovaní “zbytkov”. Keď jej ostane dusené mäso na šťave, spraví guláš. Keď jej ostane ryža, spraví neskutočné rizoto. A keď jej ostane varené hovädzie z polievky, spraví hašé. Nech sa páči, pripravte si ho tiež, a ja vám garantujem, že vaši blízki ho už inak nebudú chcieť jesť.
Keď sa povie mleté mäso, väčšina z nás asi nemá pozitívne asociácie. Buď si spomenieme na niečo, čo okolo mäsa ani nešlo, alebo na Jamieho, ktorý hejtoval reťazec rýchleho občerstvenia za jeho nízku kvalitu surovín a prípravu. Mleté mäso navyše nemusia byť iba guličky Kottbular, či hambáč. Tento recept je rýchly, chutný a veľmi praktický, lebo ho môžete pripraviť aj z bravčového alebo hydinového mäska, ktoré vám ostane napríklad z polievky. Ako príloha je najlepšia zemiaková kaša, alebo šťuchané zemiaky. Nezabudnite na kyslú uhorku, alebo nakladanú cviklu.
Hovädzie hašé ako od mamičky
Serves: 4
Cooking Time: 10 min
Ingredients
300 g uvareného mäsa, ktoré pomelieme (ideálne hovädzie)
1 veľká červená cibuľa
2-3 vajcia
2 PL petržlenovej vňate
soľ
korenie
bravčová masť
Instructions
1
Uvarené mäso pomelieme buď v mlynčeku na mäso, alebo vo food procesore.
2
Na tuku speníme najmeno nakrájanú cibuľku a opečieme do sklovita.
3
Pridáme pomleté mäsko a jemne opekáme 5-7 minút.
4
Do zmesi rozklepneme 2-3 vajíčka podľa veľlkosti.
5
Opätovne opekáme, pokiaľ nemáme konzistenciu praženice.
6
Na konci posolíme, okoreníme podľa chuti, a prídáme nasekanú petržlenovú vňať.
7
Dobrú chuť s yedlom!
Comments