Príprava 12 porcií vám zaberie 15 minút a pečenie 45 minút.
Suroviny:
5-6 kyslých (ideálne zelených) jabĺk 150 g práškového cukru 4 vajcia 150 g hladkej špaldovej múky mletá škorica vanilkový cukor orech masla na vymastenie formy 1 PL polohrubej múky na vysypanie formy hrsť nasekaných mandlových lupienkov práškový cukor na ozdobenie
Postup:
Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu (alebo širokú formu na toastový chlieb) si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Jablká ošúpeme, zbavíme ich jaderníkov a pokrájame ich do formy na malé kúsky. Posypeme ich škoricou a vanilkovým cukrom. Vajcia vymiešame s práškovým cukrom dopenista a nakoniec do zmesi zamiešame múku. Cesto vylejeme na jablká do formy, posypeme nasekanými mandľovými lupienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme približne 45 minút, alebo pokiaľ nie je povrch ružovo chrumkavý. Dobrú chuť s yedlom!
Rada na záver: Šarlotka je najlepšia vychladená s kyslou smotanou.
![Jablkova sarlotka cela upecena v sklenenej forme s vrubkovanymi okrajmi s par kuskami celej skorice.](https://static.wixstatic.com/media/9005be_f5016138c23e4d7994e8723992d9ea1c~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_653,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/9005be_f5016138c23e4d7994e8723992d9ea1c~mv2.jpg)