Keď som objavila raw koláčiky, tak moje mlsanie dostalo úplne iný rozmer. Majú ich dokonca radi aj detváky. A čo by to bolo za YEDLO, kebyže vám ako prvý raw neponúknem makový?
Prvé raw koláče som ochutnala vďaka Frangipani Vitality Bar. Robia ich naozaj skvele! A keďže sme si na nich vypestovali vcelku slušnú závislosť, rozhodla som sa ich robiť doma, nielen z ekonomických ale aj časových dôvodov. A makový je náš najobľúbenejší 🙂
Makový raw koláčik
Serves: 8
Cooking Time: 1 hod
Ingredients
Korpus:
60 g vlašských orechov
65 g lieskových orechov
150 g ďatlí
Maková plnka:
140 g mletého maku
100 g cez noc namočených kešu orieškov
100 ml agáve
5 PL kokosového oleja
2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
Poleva:
3-4 dcl kokosovej smotany
100 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa (min 72%)
Instructions
1
Kešu si na noc namočíme do vody.
2
Na druhý deň vymiešame vo food procesore pomleté orechy a ďatle.
3
Túto zmes vysypeme a rukami utlačíme na spodok tortovej formy a vložíme do chladničky.
4
Vo food procesore posekáme cez noc namočené a zliate kešu. Zmes by mala mať kašovitú konzistenciu.
5
Do kešu pridáme mak, agáve, roztopený a vychladnutý kokosový olej a citrónovú kôru.
6
Dobre premiešame, a vylejeme na korpus.
7
Znova vložíme do chladičky.
8
Nad parou si roztopíme čokoládu, a do nej postupne vmiešame metličkou kokosovú smotanu.
9
Čokoládovú polevu vylejeme na tortu a znova vložíme do chladničky aspoň na hodinu.
10
Podávame s ovocím alebo opraženými mandľovými lupienkami.
11
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Ďatle v korpuse môžete nahradiť aj namočenými hrozienkami, alebo figami.
Comments