Príprava cca 50ks vám zaberie 2,5 hodiny.
Suroviny:
200 g masla 100 g práškového cukru 1 žĺtok 100 g pomletých mandlí (bez šupky) 350 g hladkej múky 60 ks mandlí bez šupky (v celku) rozšľahané vajíčko na potretie
Postup:
Rúru predhrejeme na 200 stupňov.Maslo s cukrom a žĺtkom vyšľaháme do peninsta. Toto trvá krátko, asi 5 minút. Potom pridáme pomleté mandle a múku a vypracujeme hladké cesto. To zabalíme do fólie alebo alobalu a uložíme na 1,5 – 2 hodiny do chladničky. Potom cesto vyberieme, vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm. Vykrajujeme srdiečka, ktoré hneď prekladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Srdiečka pomašľujeme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme celými mandľami. Pečieme cca 15 minút do zlatova. Dobrú chuť s yedlom!
Rada na záver: Tieto mandľové srdiečka nie sú až tak veľmi sladké. Ten, kto má rád viac sladké ich môže obaliť v práškovom cukre.
Comments