top of page

Marmeládový konfit z červenej kapusty

Toto predjedlo je tak luxusné a zároveň jednoduché, že ho budete servírovať nielen v bielych rukavičkách, ale baliť si ho aj do turistického ruksaku.


Marmeláda sa dá robiť nielen z ovocia, ale aj zeleniny. Táto konkrétne je z červenej kapusty. Nezabudnite, že základom su kvalitné čerstvé suroviny, bylinky a červené víno. Budete si ju môcť šmakovať nielen na hriankach, ale aj s bryndzou alebo feta syrom. Nezabudnite posypať jemne opraženými vlašskými orechami 🙂

Marmeládový konfit z červenej kapusty

Serves: 12

Cooking Time: 1,5 hod

Ingredients

  1. 500 g najemno nakrájanej červenej kapusty

  2. 1 malá červená cibuľa

  3. 1 strúčik cesnaku

  4. 3 PL olivového oleja

  5. 1 vetvička tymiánu

  6. 1 malý bobkový list

  7. 1 klinček

  8. 4 PL javorového sirupu

  9. himalájska soľ

  10. mleté čierne korenie

  11. 125 ml červeného vínneho octu

  12. 250 ml kvalitného červeného vína

Instructions

1

Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.

2

Pridáme nakrájanú červenú kapustu a prudko restujeme, kým zmes nezosklovatie.

3

Pridáme bylinky, soľ, korenie, javorový sirup a restujeme ešte pár minút, kým sa zmes jemne nezahustí.

4

Potom stiahneme plyn a na miernom ohni necháme cca 20 minút, aby sa vyvarila celá šťava a utvorila sa marmeládová konzistencia.

5

Následne prilejeme vínny ocot a víno, a necháme na miernom ohni prevariť ďaľších cca 20 minút.

6

Konfit je hotový, keď sa takmer všetka tekutina vyvarí a na kapuste ostáva marmeládový obal.

7

Servírujeme studené s bryndzou alebo feta syrom s posýpkou nasekaných opečených vlašských orechov.

8

Dobrú chuť s yedlom!

Notes

Celú zmes si môžete natrieť aj na hrianku, alebo toast. Môžete ju aj zohriatu podávať ako prílohu k pečenej hydine.

Comments


bottom of page