Toto predjedlo je tak luxusné a zároveň jednoduché, že ho budete servírovať nielen v bielych rukavičkách, ale baliť si ho aj do turistického ruksaku.
Marmeláda sa dá robiť nielen z ovocia, ale aj zeleniny. Táto konkrétne je z červenej kapusty. Nezabudnite, že základom su kvalitné čerstvé suroviny, bylinky a červené víno. Budete si ju môcť šmakovať nielen na hriankach, ale aj s bryndzou alebo feta syrom. Nezabudnite posypať jemne opraženými vlašskými orechami 🙂
Marmeládový konfit z červenej kapusty
Serves: 12
Cooking Time: 1,5 hod
Ingredients
500 g najemno nakrájanej červenej kapusty
1 malá červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
3 PL olivového oleja
1 vetvička tymiánu
1 malý bobkový list
1 klinček
4 PL javorového sirupu
himalájska soľ
mleté čierne korenie
125 ml červeného vínneho octu
250 ml kvalitného červeného vína
Instructions
1
Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
2
Pridáme nakrájanú červenú kapustu a prudko restujeme, kým zmes nezosklovatie.
3
Pridáme bylinky, soľ, korenie, javorový sirup a restujeme ešte pár minút, kým sa zmes jemne nezahustí.
4
Potom stiahneme plyn a na miernom ohni necháme cca 20 minút, aby sa vyvarila celá šťava a utvorila sa marmeládová konzistencia.
5
Následne prilejeme vínny ocot a víno, a necháme na miernom ohni prevariť ďaľších cca 20 minút.
6
Konfit je hotový, keď sa takmer všetka tekutina vyvarí a na kapuste ostáva marmeládový obal.
7
Servírujeme studené s bryndzou alebo feta syrom s posýpkou nasekaných opečených vlašských orechov.
8
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Celú zmes si môžete natrieť aj na hrianku, alebo toast. Môžete ju aj zohriatu podávať ako prílohu k pečenej hydine.
Comments