Toto je prudko narodeninový cheesecake. Nielen pre moje najstaršie mláďatko, ale pre kohokoľvek, kto miluje arašidové maslo.
Môj prvý cheesecake som jedla na mojej prvej návšteve Ameriky v roku 2002. Bol to klasický NY cheesecake upečený doma, bol neskutočný a bol ozdobený višňami. Odvetedy “čízom” holdujem. Jedla som ich snáď v každej americkej reštike, do ktorej som vkročila, a keď sa začali objavovať u nás na Slovensku, nepohrdla som ochutnávkou.
Avšak ten prvý mi navždy ostane v pamäti ako naj. Asi je to z nostalgie, a možno preto, že ho robila Francina, moja teta, ktorá už bohužial medzi nami nie je. Varila však fantasticky, a jej číz bol top.
Tento recept som vyskúšala len nedávno. Nepečie sa klasicky z Philadelphie s vajciami, je veľmi jednoduchý na prípravu, a zvládne ho hravo ktokoľvek. Nech vám teda chutí 🙂
Oreo cheesecake s krémom z arašidového masla
Serves: 16
Cooking Time: 2 hod
Ingredients
200 g sušienok Oreo (zbavených krému)
100 g roztopeného masla
2 šľahačkové smotany
2 vanilkové cukre
200 g Lučiny alebo Mascarpone
250 g arašidového masla
150 g práškového cukru
šťava z 1 citróna
na ozdobenie: pekanové orechy, ovocie
Instructions
1
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
2
Oreo sušienky zbavíme krému a rozmixujeme ich na jemnú drť.
3
Do sušienok pridáme roztopené maslo a celú dobre premiešanú zmes rukami roztlačíme do tortovej formy.
4
Vložíme piecť do rúry na cca 5 minút.
5
Počas toho, ako korpus chladne si vymiešame do tuha 2 šľahačkové smotany s vanilkovým cukrom.
6
V druhej miske zmiešame Lučinu, arašidové maslo, cukor a citrón.
7
Pridáme vymiešanú šľahačku a jemne premiešame aby vznikol konzistentný krém.
8
Krém vylejeme na vychladnutý korpus a necháme cca 2 hodiny ztuhnúť v chladničke.
9
Podávame ozdobené pekanovými orechami alebo bobuľovým ovocím.
10
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Ak sa vám zmes na korpus zdá príliš riedka, je možné ju troška pred pečením zahustiť grankom.
Comments