top of page

Ovsené keksy

Domáce ovsené keksy alebo ovsáky sú páradnou home-made alternatívou k tým kupovaným.


Tieto keksy pečiem už viac ako 10 rokov mojim detvákom. Zakaždým ich musím hamovať, aby ich nerozchytali z plechov ešte horúce 🙂 Keď som ich začala robievať, častokrát sa mi stalo, že som si nestihla dať ani jeden, a preto som neskôr začala zarábať dvojitú dávku cesta. Ale aj tak sa tieto keksíky zjedia takmer okamžite. Sú výborné na raňajky k jogurtu, alebo ovociu, a tak isto ako sladká desiata s ochuteným acidkom či kefírom.

Ovsené keksy

Serves: 30

Cooking Time: 1 hod

Ingredients

  1. 400 g ovsených vločiek

  2. 200 g polohrubej múky

  3. 200 g trstinového cukru

  4. 3 vajcia

  5. 1 ČL sódy bicarbony

  6. 1 škoricový cukor

  7. 1 vanilkový cukor

  8. štipka soli

  9. 250 g tuku (HERA alebo kokosový olej)

  10. 125 g na malé kúsky nakrájanej čokolády na varenie

Instructions

1

Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov.

2

Vo veľkej miske zmiešame najprv suché ingrediencie: vločky, múku, cukor, sódu bicarbonu, škoricový a vanilkový cukor, soľ a čokoládu.

3

Pridáme vajcia a tuk a rukou vymiešame konzistentnú hmotu.

4

Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý ukladáme rukou vytvarované placky v priemere asi 5 cm a hrubé asi 0,5 cm.

5

Dajte si pozor, aby keksy boli na plechu dostatočne ďaleko od seba, nakoľko pri pečení zväčšia svoj objem a mohli by sa navzájom zlepiť.

6

Pečieme cca 15 minút do zlatova.

7

Po vychladnutí servírujeme s jogurtom, alebo jogurtovým mliekom.

8

Dobrú chuť s yedlom!

Notes

Ak chcete, môžete miesto čokolády použiť aj sušené ovocie alebo oriešky.

Kommentare


bottom of page