Začal pôst, a preto vám ponúkam jeden z mojich nových receptov.
Možno si niekto z vás pamätá na Ajvar, taký ten pravý štipľavý, ktorý sa nosil z dovolenky pri mori. Je pravda, že aj u nás už Ajvar kúpite, ale ten pravý prímorský má proste niečo do seba. Omáčka na tieto špageti má tak trochu ajvarovú chuť, a preto mi pripomína vôňu mora, dokonca cítim ten slaný vzduch. Okéééj, už sa nekochám, pome variť 🙂
Spaghetti s omáčkou z pečených paprík
Serves: 4
Cooking Time: 1 hod
Ingredients
2 červené papriky
1 žltá paprika
2 chilli papričky
1 červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
olivový olej
soľ
spaghetti
strúhaný parmezán
bazalka
Instructions
1
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.
2
Na plech poukladáme očistenú, umytú a na plátky nakrájanú papriku, cibuľu, chilli a strúčiky cesnaku.
3
Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a vložíme do rúry piecť približne 20 minút.
4
Kým sa pečú papriky, uvaríme si vo vriacej vode spaghetti.
5
Upečené papriky, chilli, cesnak a cibuľu rozmixujeme v mixéri. Ak je zmes príliš hustá, pridáme troška olivového oleja.
6
Na uvarené spaghetti vylejeme omáčku, a dobre premiešame.
7
Podávame so strúhaným parmezánov a bazalkou.
8
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Ak máte radi hustejšiu omáčku, môžete na záver do nej pridať mozzarelu. Alebo si ju zjemnite smotanou, či mandľovým mliekom.