top of page

Spaghetti s omáčkou z pečených paprík

Začal pôst, a preto vám ponúkam jeden z mojich nových receptov.


Možno si niekto z vás pamätá na Ajvar, taký ten pravý štipľavý, ktorý sa nosil z dovolenky pri mori. Je pravda, že aj u nás už Ajvar kúpite, ale ten pravý prímorský má proste niečo do seba. Omáčka na tieto špageti má tak trochu ajvarovú chuť, a preto mi pripomína vôňu mora, dokonca cítim ten slaný vzduch. Okéééj, už sa nekochám, pome variť 🙂

Spaghetti s omáčkou z pečených paprík

Serves: 4

Cooking Time: 1 hod

Ingredients

  1. 2 červené papriky

  2. 1 žltá paprika

  3. 2 chilli papričky

  4. 1 červená cibuľa

  5. 4 strúčiky cesnaku

  6. olivový olej

  7. soľ

  8. spaghetti

  9. strúhaný parmezán

  10. bazalka

Instructions

1

Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.

2

Na plech poukladáme očistenú, umytú a na plátky nakrájanú papriku, cibuľu, chilli a strúčiky cesnaku.

3

Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a vložíme do rúry piecť približne 20 minút.

4

Kým sa pečú papriky, uvaríme si vo vriacej vode spaghetti.

5

Upečené papriky, chilli, cesnak a cibuľu rozmixujeme v mixéri. Ak je zmes príliš hustá, pridáme troška olivového oleja.

6

Na uvarené spaghetti vylejeme omáčku, a dobre premiešame.

7

Podávame so strúhaným parmezánov a bazalkou.

8

Dobrú chuť s yedlom!

Notes

Ak máte radi hustejšiu omáčku, môžete na záver do nej pridať mozzarelu. Alebo si ju zjemnite smotanou, či mandľovým mliekom.

bottom of page