Príprava asi 60 kúskov vám zaberie 45 minút.
Suroviny:
350g hladkej múky 125 g strúhaného eidamu (25 g na posypanie) 175 g strúhaného čedaru (25 g na posypanie) 250 g HERA 2 žĺtka 1 ČL soľ 1 ČL červenej mletej papriky 1 vajce na potretie
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Na doske na váľanie cesta si zmiešame najprv suché ingrediencie: preosiatu múku, soľ, červenú papriku a zmes nastrúhaného eidamu a čedaru (spolu 250 g, 50 g si odložíme na posypanie pagáčikov na neskôr). Pridáme žĺtka, zmäknutú HERU a vymiesime hladké cesto. Dosku jemne pomúčime a cesto vyváľame na cca 0,5 cm hrúbku. Vykrajujeme malé pagáčiky, ktoré presunieme na plech, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nastrúhanou syrovou zmesou. Pečieme 10- 15 minút. Upečené pagáčiky sú na dotyk mäkké. Podávame k Silvestrovskej zábave 🙂 Dobrú chuť s yedlom!
Rada na záver: Na tieto pagáčiky môžete použiť akýkoľvek tvrdý syr, ktorý máte radi.
Comentários