top of page

Vianočný kakaový likér

Komu by sa chcelo vyrábať vaječný koňak keď vonku nasnežilo? Tento likér je jednoduchou a rýchlou alternatívou a chutí ešte lepšie 🙂


Pamätáte sa na svoje prvé lyžiarske výlety v škole? Teraz už môžem zodpovedne priznať, že LVVK (lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz) nebol nikdy o lyžovaní. Bol presne v štýle “Sneženky a machři”, kde viac ako polovica batožiny príchodzích študentov cinkala, a neboli to rolničky.

Buď to boli flaše Silvánu so spodného regálu, kadejaké broskyňové vodky, rum alebo domáce frndžalice. A keď sme sa chceli tváriť slávnostne, tak to bol falošný “vajčák”. Na jeho výrobu netreba veľa skúseností, vlastne sa nedá pokaziť. A možno si pri ňom spomeniete na svoje lyžiarske kurzy.

Vianočný kakaový likér

Serves: 25

Cooking Time: 2 hod

Ingredients

  1. 2 konzervy sladeného kondenzovaného mlieka

  2. 0,5 l rumu

  3. 2 PL kakaa

Instructions

1

Kondenzované mlieko dáme v konzerve variť na cca 1,5 hodiny.

2

Po uvarení ho necháme vychladiť v studenej vode, aby karamel v ňom pekne zatuhol.

3

Konzervy otvoríme, vylejeme do nádoby, pridáme rum a kakao a riadne vymiešame.

4

Likér necháme chvíľu odstáť v chladničke, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili.

5

Na zdravie s yedlom!

Notes

Ak nemáte radi príliš sladké likéry, pridajte viac kakaa.

Comentarios


bottom of page