Komu by sa chcelo vyrábať vaječný koňak keď vonku nasnežilo? Tento likér je jednoduchou a rýchlou alternatívou a chutí ešte lepšie 🙂
Pamätáte sa na svoje prvé lyžiarske výlety v škole? Teraz už môžem zodpovedne priznať, že LVVK (lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz) nebol nikdy o lyžovaní. Bol presne v štýle “Sneženky a machři”, kde viac ako polovica batožiny príchodzích študentov cinkala, a neboli to rolničky.
Buď to boli flaše Silvánu so spodného regálu, kadejaké broskyňové vodky, rum alebo domáce frndžalice. A keď sme sa chceli tváriť slávnostne, tak to bol falošný “vajčák”. Na jeho výrobu netreba veľa skúseností, vlastne sa nedá pokaziť. A možno si pri ňom spomeniete na svoje lyžiarske kurzy.
Vianočný kakaový likér
Serves: 25
Cooking Time: 2 hod
Ingredients
2 konzervy sladeného kondenzovaného mlieka
0,5 l rumu
2 PL kakaa
Instructions
1
Kondenzované mlieko dáme v konzerve variť na cca 1,5 hodiny.
2
Po uvarení ho necháme vychladiť v studenej vode, aby karamel v ňom pekne zatuhol.
3
Konzervy otvoríme, vylejeme do nádoby, pridáme rum a kakao a riadne vymiešame.
4
Likér necháme chvíľu odstáť v chladničke, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili.
5
Na zdravie s yedlom!
Notes
Ak nemáte radi príliš sladké likéry, pridajte viac kakaa.
Comentarios