top of page

Žaňdoškine cestoviny

Príprava 8 porcií vám zaberie 30 minút.

Suroviny:

1 balík cestovín penne (500 g) 3 strúčiky cesnaku 1 veľká mrkva hrsť kukurice (mrazenej alebo sterilizovanej) olivový olej soľ pizza korenie 1 plechovka alebo krabička pasírovaných paradajok 1 šľahačková smotana hrsť strúhaného parmezánu bazalka na ozdobenie

Postup:

Cestoviny uvaríme v osolenej vode s pár kvapkami olivového oleja. Medzitým si najemno nastrúhame mrkvu a cesnak. Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom opražíme kukuricu a pridáme nastrúhanú mrkvu s cesnakom. Zmes okoreníme, posolíme, a zalejeme pasírovanými paradajkami. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni cca 10 minút. Do zmesi prilejeme šľahačkovú smotanu, a keď zmes zovrie, odstavíme ju z ohňa. Cestoviny zlejeme a vsypeme ich do pripravenej omáčky. Necháme prikryté cca 5 minút, aby sa chuť omáčky pekne “zašprajcovala” do cestovín. Podávame s nastrúhaným syrom a ozdobené bazalkou. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Ak všetko nezjete naraz, nevadí, tieto cestoviny sú skvelé aj na druhý deň. Aby “neobschli”, skladujte ich zakryté v chladničke.

bottom of page