top of page

Kuracie prsia v proscuitto župane

Kuracie prsia sú tak notoricky známe jedlo, že mám niekedy pocit, že sa z nich už nič nové nedá uvariť. Ale dá 🙂 Stačí ich zabaliť do županu!


Keď som prvý krát robila toto jedlo, tak som použila slaninku. Nebolo to však ono. Tak isto som skúšala rôzne plnky, ale kuracie bolo vždy suché. Až po pár pokusoch som prišla na tú správnu kombináciu pesto – mozzarella a proscuitto. Viva la Italia! Pesto sa pri pečení jemne vyplaví a dodá mäsku tú správnu šťavu. A ak sa vám chce ešte piplať s omáčkou, stačí na záver posypať mäsko parmezánom.

Kuracie prsia v proscuitto župane

Serves: 6

Cooking Time: 1,5 hod

Ingredients

  1. 4 ks kuracích pŕs

  2. pesto

  3. 2 ks mozzarelly

  4. 8 plátkov proscuitta

  5. soľ

  6. čerstvé bazalkové listy

  7. pár strúčikov cesnaku

  8. olivový olej

Instructions

1

Rúru si predhrejme na 160 stupňov.

2

Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a priečne prerežeme tak, aby vznikla "kapsa".

3

Kapsu otvoríme, posolíme, potrieme pestom a navrch naukladáme plátky mozzarelly.

4

Kapsu zatvoríme, okraje pritlačíme, aby mäsko ostalo zatvorené.

5

Dva plátky proscuitto si preložíme na kríž, na ktorého stred položíme naplnené kuracie prsia.

6

Kraje preložíme tak, aby sa mäsko celé obalilo proscuittom.

7

Vložíme do liatinovej panvice, alebo pekáča, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bazalkou a cesnakom.

8

Pripravené kuracie prsia podlejeme cca 2 dcl vody, pekáč zakryjeme a pečieme 30-40 minút na 160 stupňoch.

9

Podávame s ryžou, alebo inou obľúbenou prílohou.

10

Dobrú chuť s yedlom!

Notes

Ak nemáte radi ako prílohu klasickú ryžu, skúste rímsky šalát, alebo batátové pyré.

bottom of page